Saznajte za koliko minuta fudbaler zaradi vašu platu

Ako vas kojim slučajem zanima kako se vaša zarada kotira u odnosu na primanja fudbalskih zvijezda, to sada možete samo u nekoliko sekundi da uporedite pomoću programa koji je napravio britanski BBC.

Britanski BBC je pripremio interaktivni program koji svakom od prosječnih fudbalskih navijača ima mogućnost da u tri sekunde pokvari dan.

Naime, ovaj program vam omogućava da svoju godišnju zaradu odmjerite sa zaradom vrhunskih fudbalera, a ishod vam se neće svidjeti.

Kada se unese prosječna zarada u Crnoj Gori, odnosno ukupan iznos prije oporezivanja koji se zaradi tokom 12 mjeseci i uporedi sa primanjima, recimo Cristiana Ronalda, rezultat u najblaže rečeno bude poražavajući.

Prosječnu crnogosku platu zvijezda Real Madrida i zvanično najbolji fudbaler svijeta zaradi za samo nekoliko minuta.

Gledajući sadašnji prosjek, prosječnom Crnogorcu bi trebalo  skoro 1500 godina kako bi zaradio Ronaldovu jednu godišnju platu.

Manji šok neće biti ni poređenje sa bilo kojim drugim akterima “najvažnije sporedne stvari na svetu”. Uostalom, uporedite i uvjerite se.

Check Also

Dodatnih 200 promo kodova za korisnike aplikacije MojNovčanik

Zbog velikog interesovanja Hipotekarna banka i Mastercard, za najbrže korisnike aplikacije MojNovčanik, poklanjaju dodatnih 200 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *