Kako se struja krade mobilnim telefonom

Dodajte komentar

Maštovitost crnogorskih građana ne zna za granice. Dok države regiona muku muče da suzbiju nelegalno preuzimanje električne energije uz pomoć jakih magneta, zaustavljanjem diska u brojilu ili uklanjanjem napojnih mostova na satu, građani Crne Gore su se odlučili za novi metod.

Na nekoliko zatvorenih grupa na društvenim mrežama i forumima počela je prodaja smart telefona s posebnim softverom i instaliranim aplikacijama koje služe za umanjenje potrošene električne energije.

Prodavac telefona tvrdi da se prije prodaje svaki kupac može uvjeriti da aplikacija radi i da stvarno umanjuje potrošene kilovate.

Cijene telefona za krađu od 160 do 280 eura

Da je ovo krivično djelo za koje se može dobiti zatvorska kazna do tri godine uzelo maha kod nas, pokazuje i činjenice da naši građani putem društvenih mreža i foruma sve češće prodaju ili kupuju razne uređaje preko kojih nelegalno preuzimaju električnu energiju. Najveći hit trenutno u Crnoj Gori su aplikacije koje umanjuju potrošnju.

Korisnik sa Fejsbuk profila “Prodaja telefoni Podgorica” tvrdi da u ponudi ima pomenutu aplikaciju koja ometa rad brojila i na taj način usporava potrošnju. Sve one koji ne vjeruju u ispravnost aplikacije korisnik ovog profila pozvao je da se lično nađu i uvjere da radi “bez greške”.

“Vjeruj i ne vjeruj, mi što prodajemo i znamo, javi nam se u inboks i uvjerićemo te na djelu bez ikakvih komentara na Fejsbuku” napisao je na jednoj od grupa za prodaju raznih stvari korisnik sa profila “Prodaja telefoni Podgorica”

Pametne telefone s instaliranim aplikacijama za ometanje rada brojila pomenuti korisnik prodaje od 160 do 280 eura, u zavisnosti od modela telefona.

Izvor: Dnevne novine

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *