Za Imlek, Knjaz i Bambi 575 miliona eura

Dodajte komentar

Londonski investicioni fond Mid Europa Partners kupio je “Denjub fuds grupu” za 575 miliona eura, saopštile su obe kompanije.

U cilju objektivnog informisanja i transparentnosti poslovanja, kao i sprječavanja spekulacija i netačnih informacija, želimo da obavijestimo javnost da vrijednost ugovora o prodaji DFG investicionom fondu Mid Europa Partners iznosi 575 miliona eura, navode iz ove kompanije.

U transakciji su, pored Mid Europa Partners, učestvovali Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i vodeće evropske banke: Unicredit, Raiffeisen, ING, BNP i Citi, i domaći partner Andrej Jovanović, izjavila je Svetlana Glumac direktor za korporativne i regulatorne poslove DFG.

“Sa zadovoljstvom želim da istaknem i to da je prodaja DFG jos jedna potvrda da je Srbija definitivno dobila status sigurne i atraktive destinacije za strane investicije” rekla je Glumac.

Glumac je ponovila da se zaključivanje transakcije očekuje u prvoj polovini ove godine, nakon ispunjavanja svih uslova kupoprodajnog ugovora.

Kako je navel, za Denjub fuds grupu bilo je više zainteresovanih kupaca, ali je ponuda o preuzimanju investicionog fonda Mid Europa partners bila najbolja.

“Denjub fuds grupa je poslednjih nekoliko godina pokušavala da nađe najboljeg partnera da investira u četiri kompanije u Srbiji, kao i tri kompanije u Crnoj Gori, Makedoniji i Republici Srpskoj, za šta su najviše interesovanja pokazali veliki investicioni fondovi, a najbolju ponudu je dala Mid Europa”, kazala je ona agenciji Beta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *