Obavljeni inicijalni razgovori sa ponuđačima za istraživanje nafte i gasa u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Pregovarački tim je, na osnovu platforme, koju je Vlada Crne Gore usvojila krajem prošle godine, obavio razgovore sa ponuđačima koji su se javili na Javni poziv za dodjelu ugovora o istraživanju i proizvodnji ugljovodonika u podmorju Crne Gore o pitanjima koja su u tenderskoj dokumentaciji definisana kao pitanja oko kojih se pregovara.

Kako je definisano Javnim pozivom, Vlada zadržava pravo da pregovara o uslovima sa ponuđačima o površini na koju se odnosi Ugovor, o trajanju različitih faza Ugovora, sadržaju obaveznog radnog programa i iznosu garancije u slučaju njegovog neispunjavanja, kao i o obavezama obuke za organe javne uprave i institucije u ovom sektoru.

“Prošlonedjeljni razgovori su uključili i razjašnjenja na dodatna pitanja koja treba da dovedu i do konačnog odgovora na pitanje ko i kako će upravljati ugljovodoničnim potencijalom u oblastima koje su pokrivene prvim tenderom“, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Nakon završetka pregovora Vladi će biti dostavljen Izvještaj o tenderskom postupku sa prijedlogom Ugovora i prijedlogom Odluke o dodjeli koncesija, a konačnu odluku o dodjeli koncesija donijeće Skupština Crne Gore.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *