Azmont dobio građevinsku dozvolu za Portonovi

Dodajte komentar

Kompleks Portonovi, koji predstavlja najveću turističku investiciju u Evropi, koštaće preko pola milijarde eura.

Investitor „Azmont investments“ dobio je građevinsku dozvolu za gradnju objekata u naselju Portonovi u dijelu zone mješovite namjene, Lower Village, odnosno za fazu 1.

Sve katastarske parcele za koje je Ministarstvo turizma i održivog razvoja izdalo građevinsku dozvolu su u zahvatu Državne studije lokacije Sektor 5 izmjene i dopune za prostor bivše kasarne u Kumboru.

Izvršni direktor kompanije Azmont Investments, Server Birkan je sredinom decembra zatražio izdavanje građevinske dozvole. Predviđena je etapna gradnja, a prvo će se graditi apartmanski dio sa pratećim komercijalnim sadržajima, zatim kondo i apart hoteli, kongresni centrar i centralna podzemna garaža, za šta je građevinska dozvola i izdata.

Uslijediće gradnja objekata mješovite namjene (stanovanje i komercijalni sadržaji), zatim onih za mješovitu namjenu u neposrednom zaleđu marine, turističko naselje sa pratećim sadržajima, djelimično uređena kupališta.

Sljedeća faza biće rekonstrukcija male crkve Sv. Neđelje s antičkim ostacima, pa izgradnja objekata namijenjenih za stanovanje, luksuznih vila, rekonstrukcija parkova, gradnja pristaništa, plažnog bara. Planirana je i izgradnja centra mjesne zajednice sa bazenom, ugostiteljskim i kontrolnim objektom. Do 2017. godine biće izgrađen luksuzni turistički kompleks sa donjim selom, marinom sa 250 vezova, kao i pješčanom plažom sa 900 ležaljki.

Naknada od 2,3 miliona

„Azmont Investments” je za naknadu zaopremanje građevinskog zemljišta na račun opštine Herceg Novi, 17. decembra uplatio 2,3 miliona eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *