CBCG raspisala konkurs: 4.000 eura za najbolji doktorski rad

Dodajte komentar

Povodom obilježavanja 11. aprila – Dana Centralne banke Crne Gore, dodjeljuje se Godišnja nagrada za najbolje diplomske, magistarske i doktorske radove iz oblasti bankarstva, monetarne politike i teorije. Cilj dodjele nagrade je stimulisanje razvoja naučne misli i afirmacija mladog stručnog kadra u Crnoj Gori.

Nagrada se dodjeljuje za radove koje su crnogorski državljani odbranili u prethodnoj kalendarskoj godini na fakultetima i univerzitetima u Crnoj Gori. Odluku o dodjeli nagrade donosi Komisija koju imenuje guverner Centralne banke. Komisiju čine eminentni profesori ekonomskih nauka.

Godišnja nagrade Centralne banke sastoji se od plakete i novčanog dijela, koji za svaku godinu utvrđuje guverner Centralne banke.

Novčani iznos Godišnje nagrade Centralne banke Crne Gore za 2015. godinu, po kategorijama iznosi :

      1. diplomski rad             2.000,00 €
      2. magistarski rad         3.000,00 €
      3. doktorski rad              4.000,00 €

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Crne Gore koji su u prethodnoj kalendarskoj godini  odbranili  diplomski, magistarski ili doktorski rad na nekom od univerziteta, fakulteta ili visokih škola u Crnoj Gori.

nagrada2015banerRadovi se dostavljaju Centralnoj banci Crne Gore, neposredno ili  putem pošte na adresu: Centralna banka Crne Gore, Bulevar Sv. Petra Cetinjskog br. 6, Podgorica, sa naznakom: “Za Godišnju nagradu za 2015. godinu”, najkasnije do 25. februara 2015. godine. Radovi koji se dostave nakon ovog roka neće se uzimati u razmatranje.

Radovi  se dostavljaju u papirnoj i elektronskoj formi (CD), a uz radove, učesnici su dužni da pored prijave, dostave ovjerenu kopiju diplome/uvjerenja o stečenom akademskom stepenu,  biografske podatke i kopiju biometrijske lične karte ili uvjerenje o državljanstvu.

Komisija može odlučiti da ne dodijeli Godišnju nagradu za pojedinu kategoriju, ukoliko prijavljeni radovi ne zadovolje kriterijume kvaliteta. Svi učesnici će biti pismeno obaviješteni o rezultatu konkursa u roku od 60 dana od dana zaključenja konkursa.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *