Pet interesantnih telefona za koje možda niste čuli (foto)

Dodajte komentar

Za Samsung Galaxy S6, LG G3, iPhone 6, HTC One M9 ste svi čuli, jer se oni svakodnevno pojavljuju u vijestima većine medija. Isto tako je velika vjerovatnoća i da ste čuli za većinu telefona ovih kompanija, kao i nekih drugih, manjih.

Međutim, postoje i neki uređaji za koje vjerovatno nikad niste čuli, ali svi imaju neku svoju interesantnu priču.

Počećemo od jednog zaista skupog modela koji se zove Tonino Lamborghini 88 Tauri i košta 6000 dolara, a čiju sliku možete vidjeti ispod. Telefon nije samo luksuzan, već ima i vrlo dobre karakteristike sa 5-inčnim 1080p ekranom, Snapdragon 801 procesorom, 3 GB RAM-a, kamerom od 20 megapiksela kao i uz Android 4.4 Kitkat operativni sistem.

Zatim je tu jedan telefon za koga su sigurno čuli svi koji žive u Španiji, a to je Geeksphone Revolution. On ima svoju prodajnu tačku koja je zaista vrlo interesantna, a to je mogućnost da se butuje u dva različita operativna sistema Android i Mozilla Firefox OS. Njegova cijena je 123 dolara.

Sljedeći na listi je Fairphone, i to je uređaj koji je izrađen sa ciljem da se “napravi što manje štete ljudima i planeti”. Ova holandska kompanija je prodala 25.000 jedinica i pijre nego što je telefon završen, a nudi se i prodaja rezervnih djielova vrlo jeftino u slučaju da vam se nešto pokvari. To je telefon koji košta 300 dolara i ima 4,3-inčni qHD (540 x 960) ekran kao i Android 4.2.2 platformu

Ukoliko želite luksuzan telefon a nemate nekoliko hiljada dolara, onda je rešenje Lumigon T2 HD. Košta 580 dolara i ima kućište od nerđajućeg čelika otporno na vodu i prašinu. Radi se o kompaktnom telefonu sa 4,3-inčnim ekranom rezolucije 720 x 1280 piksela koji ima 128 GB interne memorije.

Na kraju, tu je i vrlo zanimljiv model kompanije LG koji nosi naziv LG Fx0. Radi se o telefonu koga su zajednički predstavili LG i japanski operater KDDI. Njegova karakteristika je da se radi o telefonu koji ima najjače specifikacije u konkurenciji Firefox OS telefona, kao i jedinstven dizajn. Telefon košta 420 dolara, a ima 4,7-inčni ekran rezolucije 720 x 1280 piksela kao i quad-core Qualcomm Snapdragon 400 procesor.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *