Google se širi na finansije: Uskoro bi mogao prodavati auto osiguranja

Dodajte komentar

Moguće je da Google planira ući na američko tržište osiguranja automobila s internetskom stranicom za kupovinu polisa osiguranja na kojoj bi bila ponuđena i poređenja njihovih cijena, procjenjuje analitičarka istraživačke kompanije Forrest Ellen Carney.

Taj internet div planira uskoro pustiti u probni rad stranicu za upoređivanje cijena polisa auto osiguranja, napisala je u bilješci Carney. Kako dodaje, kompanija planira tu uslugu već više od dvije godine.

Google, koji trenutno korisnicima u Velikoj Britaniji nudi uslugu poređenja više od 125 opcija auto osiguranja, uzima postotak kada korisnik kupi osiguranje putem interneta ili telefona – .

Stručnjaci iz Googlea sve više istražuju internetska pretraživanja načinjena po mjeri specifičnih industrija ili tržišta. Primjerice, Google već nudi svojim korisnicima stranice za poređenja destinacija i pronalaženje najjeftinijih cijena letova.

Google se u posljednjih nekoliko godina počeo širiti izvan svog domaćeg terena internetskog pretraživanja i oglašavanja, nastojeći proširiti svoju tehnološku dominaciju na raznovrsna područja.

Carney očekuje da će pilot usluga u Kaliforniji početi u prvom tromjesečju 2015. godine. Google već ima licencu za prodaju auto osiguranja u 26 saveznih država i radi s nekoliko osiguravača, rekla je.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *