Vlada danas sa bankarima o “švajcarcima”

Dodajte komentar

Vlada Crne Gore će danas sa predstavnicima banaka otvoriti pitanje kamatnih stopa koje su veoma visoke, a vjerovatno će razgovarati i o problemu naglog rasta švajcarskog franka i kredita uzetih u toj valuti, koji su problem brojnih građana, saznaju Dnevne novine.

Izvor DN kaže da će se otvoriti i pitanje problema građana zaduženih u švajcarskim francima čija vrijednost glavnice i kamate je usljed jačanja ove valute naglo porasla.

Program ekonomskih reformi

Kabinet potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Vujice Lazovića već koordinira izradom Programa ekonomskih reformi u kom prvi, fiskalni dio dokumenta priprema Ministarstvo finansija, a drugi, politike konkurentnosti, Ministarstvo ekonomije.

Prema saznanjima Dnevnih novina, Vlada neće održati sjednicu, ali su ministri proteklih dana intenzivno radili na finalizaciji mjera na kojima bi trebalo da se zasniva ekonomska politika u ovoj godini i u srednjoročnom periodu.

Izvor CDM navodi da se Lazović prethodnih dana sastao sa svim ministrima iz ekonomskog resora i njihovim timovima.

“Ekonomska politika Crne Gore od ove godine je sveobuhvatna i biće prikazana kroz Program ekonomskih reformi 2015-2017 koji se Evropskoj komisiji dostavlja do kraja januara. Novina je dio kojim se definišu strukturne reforme u pojedinim sektorima, a kojima se direktno utiče na rast konkurentnosti crnogorske ekonomije. To znači da su reforme usmjerene na eliminisanje prepreka za ekonomski rast i usklađivanje sa preporukama EK. Koliko je Crna Gora uspješna u tome pokazaće interesovanje investitora za ulaganja, otvaranje novih radnih mjesta, rast izvoza i u krajnjem bolji ekonomski standard”, rekao je DN izvor u Vlade.

Biro za odnose s javnošću nije ni potvrdio ni demantovao naša saznanja, navodeći da je javnost svake sedmice pravovremeno informisana o dnevnom redu sjednice Vlade i da će tako biti pred svaku sjednicu Vlade.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *