Guverner CBCG se sastao sa predstavnicama Svjetske banke

Guverner Centralne banke Crne Gore Milojica Dakić sa saradnicima primio je  danas direktoricu Svjetske banke za Jugoističnu Evropu Elen Goldštajn i novoimenovanu šeficu kancelarije Svjetske banke za Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu Tatjanu Proskurjakovu.

Glavne teme sastanka zvaničnika CBCG i Svjetske banke bile su podrška ove institucije Crnoj Gori i stanje u crnogorskom finansijskom i bankarskom sektoru, s posebnim osvrtom na nekvalitetne kredite.

Guverner Dakić se zahvalio na podršci koju Svjetska banka pruža Crnoj Gori posebno kroz projekte u oblastima važnim za razvoj crnogorske ekonomije. Takođe, guverner je direktoricu Svjetske banke upoznao sa stanjem u crnogorskom bankarskom sektoru i posebno se zahvalio na pruženoj tehničkoj pomoći za rješavanje problema nekvalitetnih kredita kroz „Podgorički pristup“. Zahvaljujući ovom projektu, pripremljen je i Nacrt zakona o dobrovoljnom finansijskom restrukturiranju koji se nalazi u skupštinskoj proceduri i čije usvajanje se uskoro očekuje.

Direktorica Svjetske banke za jugoistočnu Evropu je izrazila zadovoljstvo posjetom i ponovila da Svjetska banka ostaje otvorena za svaku vrste podrške Crnoj Gori i CBCG.

Check Also

Novi Voli market u Budvi, niske cijene i bogata ponuda

Na Bulevaru Blaža Jovanovića ja danas otvoren novi Voli market u Budvi. Potrošačima je na …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *