Novi vlasnik BBM-a preuzima srpski EUnet

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je Srpskoj kablovskoj mreži kupovinu 99,27 odsto udjela u Društvu za razvoj i izgradnju informacionih sistema EUnet.

Komisija je ocijenila da preuzimanje EUneta ne dovodi do narušavanja konkurencije, ili stvaranja i jačanja dominantne tržišne pozicije njenih učesnika.

Društvo SBB je telekomunikacioni operater, koji pretežno funkcioniše kao operater digitalne i analogne kablovske televizije i širokopojasnog interneta u Srbiji, a od skora i kod nas kupovinom BBM (Broadband Montenegro) prve kablovske televizije u Crnoj Gori.

EUnet je prvi provajder usluga povezivanja na internet u Srbiji i Crnoj Gori, koji danas prije svega pruža usluge internet hostinga – tradicionalne hosting pakete (domeni, web, mail, online trgovina), napredne cloud bazirane servise i rješenja, data centar usluge (kolakacija, zakup namjenskih servera), kao i VoIP usluge.

Check Also

Telekom: Osim besplatnih gigabajta, otključani i Extra TV kanali

Nakon besplatnog interneta koji za slobodne dane povodom Dana nezavisnosti poklanjaju korisnicima, Crnogorski Telekom je …

Leave a Reply

Your email address will not be published.