Nova verzija Androida dolazi na Galaxy S5

Dodajte komentar

Samo nekoliko nedelja nakon što je nova verzija androida 5.0 Lollipop puštena vlasnicima Samsungovog telefona Galaxy S5 u Poljskoj i Španiji, stižu vijesti kako je isti omogućen i korisnicima u Velikoj Britaniji.

Nadogradnja na Lollipop službeno je puštena korisnicima na korištenje 13. januara. Još uvijek nije poznato kada će ista biti dostupna korisnicima Samsunga u SAD-u, ali čini se kako se na to neće trebati dugo čekati.

Android 5.0 Lollipop je popularno oslovljavan kao najveća nadogradnja Googleove platforme dosad. Iz kompanije su naglasili da je najveća promjena ona vizualnog tipa. Ona će korisnicima pružiti potpuno novo iskustvo korištenja koje će biti brže nego prije. Osim toga, novi softver fokusiraće se na svjetlijim i živim bojama te tranzicionim animacijama.

Osim većih i vidljivijih nadogradnji, Lollipop obuhvata i veliku količinu manjih i suptilnijih promjena poput veće sigurnosti samog softvera te lakšeg rada između platformi i uređaja poput pametnih satova i Smart televizora.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *