Banke u Srbiji oborile kamate na dinarske kredite

Dodajte komentar

Neke banke u Srbiji snizile su kamate na razne vrste dinarskih kredita, ističući i da kredite u domaćoj valuti odobravaju sa fiksnom kamatnom stopom.

Poštanska štedionica snizila je kamate na dinarske gotovinske kredite, uz obrazloženje da to radi jer “uvažava situaciju na tržištu i potrebe svojih klijenata radi stvaranja što povoljnijih uslova kreditiranja stanovništva”.

Ta državna banka je precizirala da je snizila kamatne stope na dinarske gotovinske kredite građanima na 13,5 odsto za kratkoročne, odnosno 15 odsto godišnje na dugoročne kredite do dvije godine.

Krediti se odobravaju bez učešća, depozita i žiranata uz kamatnu stopu koja je fiksna tokom cijelog perioda otplate, ističe Poštanska štedionica.

Sosijete ženeral banka Srbija počela je da odobrava dinarske gotovinske, potrošačke i kredite za refinansiranje sa nižom, fiksnom kamatom.

Gotovinski i krediti za refinansiranje u iznosu od 50.000 do milion i po dinara sa rokom otplate od šest do 12 mjeseci odobravaju se sa fiksnom nominalnom kamatnom stopom od 9,95 odsto.

Ukoliko se klijent Sosijete ženeral banke odluči za iznos od najmanje 150.000 dinara, na rok od 13 do 36 mjeseci, plaćaće fiksnu nominalnu kamatnu stopu od 15,45 odsto, dok će ga zaduženje na period do 84 mjeseci koštati od 17,45 odsto godišnje.

Potrošački krediti će se i dalje odobravati na rok od 12 do 60 mjeseci, uz mogućnost izbora fiksne nominalne kamatne stope koja se kreće od 16,95 odsto godišnje, navela je ta banka.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *