Plantaže na rate plaćaju dug 4,9 miliona

Dodajte komentar

Ministarstvo finansija odložilo je u četvrtom kvargalu prošle godine naplatu 9,2 miliona eura poreskog duga za deset obveznika, pokazuju podaci tog resora u koje je „Dan” imao uvid.

Najveći iznos odloženog poreskog duga odnosi se na Plantaže, kojima je dozvoljeno da poreski dug od 4,9 miliona eura za poreze i doprinose na plate izmiri u 12 jednakih mjesečnih rata.

Preduzeće, u kojem je država većinski vlasnik kroz fondove i o čijoj se privatizaciji spekuliše poslednjih godina, kao razloge za odlaganje duga i nemogućnost plaćanja poreza i doprinosa navelo je tešku ekonomsku situaciju uzrokovanu otežanom naplagom i prodajom proizvoda. Ministar finansija Radoje Žugić omogućio im je da dug izmire u 12 rata, od kojih poslednja dolazi na red 30. novembra, pod uslovom da redovno izmiruju tekuće obaveze po osnovu poreza i doprinosa na plate. Plantaže su morale i da obezbijede mjenicu u iznosu duga kao sredstvo obezbjeđenja.

Predsjednik odbora Plantaža je Veselin Vukotić, dok je izvršna direkgorica Verica Maraš. To preduzeće je za prvih deveg mjeseci lani imapo minus od 1,8 miliona eura. Za isti period 2013. godine zabilježili su dobit od 961 hiljade. Plantaže su lani imale pad prihoda od četiri miliona.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *