Koliko košta ceremonija dodjele Oskara?

Dodajte komentar

Britanski istraživač Stephen Follows je u četvrtak, uoči nominacija za Oskara, objavio studiju o troškovima filmske kampanje za taj dogadjaj, prenose američki mediji.

Follows je ocijenio da je američka Akademija za film i nauku “seksistička” i dodao da 94 odsto birača čine bijelci, 77 odsto muškarci i da je prosječna starost birača 62 godine.

Follows je rekao da je medju filmovima koji se takmiče za Oskara za najbolji film, 56 odsto njih izašlo u novembru ili decembru.

“Kampanja za dobijanje Oskara za najbolji film košta izmedju pet i 15 miliona dolara. Producenti filma ‘Zaljubljeni Šekspir’ potrošili su 15 miliona dolara”, rekao je britanski istraživač.

Jedna strana reklame tokom filmske kampanje u listu Holywood Reporter košta 72.000 dolara, a prema studiji, filmski studio potroši oko 300.000 dolara za promotivne diskove.

Predstavnici za medije plaćeni su izmedju 10.000 i 15.000 dolara, sa bonusom od 20.000 dolara ako nominovani film osvoji nagradu Oskar.

Priprema glumice za crveni tepih košta 3.500 dolara. Glumac koji osvoji Oskara dobija povećanje honorara za skoro četiri miliona dolara, a glumica za oko 500.000 dolara.

Američka filmska akademija saopštila je juče nominacije za prestižnu filmsku nagradu, a u konkurenciji za najbolji film su Birdman, Boyhood, The Grand Budapest Hotel, The Imitation Game, Selma, American Sniper, The Theory of Everything i Whiplash.

Najviše nominacija imaju filmovi Birdman i The Grand Budapest Hotel koji su nominovani u devet kategorija.

Dodela Oskara održaće se 22. februara u Dolby teatru u Holivudu

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *