Dao otkaz, kombi pretvorio u stan i proputovao svijet

Dodajte komentar

Mike Hudson učinio je nešto o čemu sanjaju mnogi od nas koji su se zasitili svojih dosadnih poslova i od života žele nešto više.

Ovaj se 26-godišnjak avanturističkog duha zasitio dosadnog života u Velikoj Britaniji pa je dao otkaz, za 2500 funti kupio kombi i pretvorio ga u jednosobni stan s kupaonicom te narednih 300 dana proveo putujući svijetom.

Rad na kombiju trajao je četiri mjeseca, ali nakon toga Mike je imao dom na kotačima i bio je spreman da pokori svijet.

“Tokom dana sam radio u kancelariji na internet stranicama, a uveče bih radio na kombiju”, rekao je Mike i objasnio kako je došlo do ove drastične promjene životnog stila.

“Živio sam u Sheffieldu i stvarno volim taj grad. Imam hrpu odličnih prijatelja u Engleskoj, a prijatelj i ja zajedno smo iznajmljivali jedan stan. Imao sam auto i dobar posao”, započinje svoju priču i nastavlja: “No, gledajući unazad, bio sam nesrećan. Osjećao sam se zarobljenim i pomislio sam je li to to? Ne smijem dopustiti da to postane moj život. Htio sam nešto doživjeti. Dosađivao sam se i u glavi imao san kojeg se nisam mogao otarasiti”.

Mike je otkrio svoje planove kolegama i odlučio napustiti Veliku Britaniju.

“Bio sam uplašen, nervozan, ali i uzbuđen jer znao sam da više nema nazad. Bio je to životni eksperiment”, rekao je Mike koji trenutno živi na grčkom ostrvu Santoriniju.

Dnevno preživljava sa samo 10 funti, troškove goriva dijeli s autostoperima, a novac zarađuje na blogovima i kao ulični zabavljač.

“Želim da se jednog dana osvrnem i kažem da sam stvarno živio i da sam od svog života učinio sve što sam htio”, zaključuje Mike i dodaje da je blog pokrenuo kako bi i drugima pomogao da učine isto.

https://www.youtube.com/watch?v=HHm7Z3ZrDPc

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *