Svjetski lideri spremni za Davos

Dodajte komentar

Svjetski lideri, uključujući predsjednika Francuske Fransoa Olanda, njemačku kancelarku Angelu Merkel i premijera Kine Lija Kećenga, okupiće se iduće nedjelje u švajcarskom odmaralištu Davosu, gdje će biti održan Svjetski ekonomski forum (WEF), u pokušaju da udalje svijet od fundamentalizma i približe ga većoj solidarnosti.

„U kritičnoj smo situaciji, na prekretnici. Imamo dva puta ispred sebe, jedan je put dezintegracije, mržnje i fundamentalizma, a drugi put solidarnosti“, rekao je osnivač WEF-a Klaus Švab, dodajući da će se na petodnevnom forumu razgovarati o svim krizama sa kojima se svijet suočava, prenijela je agencija Frans pres.

Pored geopolitičkih kriza, lideri će razgovarati i o temama kao što su borba protiv ebole, izazovi povezani sa padom cijena nafte i budućnost tehnologije.

Organizatori WEF-a ove godine očekuju rekordan broj učesnika, preko 2.500, među kojima oko 300 šefova država, premijera i članova vlada, ali i 1.500 poslovnih lidera iz preko 140 zemalja svijeta, kao što su predsjednik grupacije ALIBABA, Džek Ma, i izvršni direktor Gugla, Erik Šmit.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *