Probudio se iz kome uz pomoć šuškanja novčanica

Nakon 200 dana u komi, kinez Xiao Li je počeo djelimično da reaguje na uticaje iz okoline, nakon čega se medicinska sestra dosjetila jedne kranje neobične ideje.

One i ljekari su šuškali i mahali novčanicama od 100 juana, čija je vrijednost jednaka 16 američkih dolara, pored Xiaoa iz grada Šendžena dok je ležao u svom bolničkom krevetu. Zašto? Zato što on najviše od svega na svijetu voli novac.

– Bilo je izvanredno. Nikad nisam vidio nešto tako a radim 20 godina kao ljekar – izjavio je doktor Liu Tang.

On je pao u komu prije nešto više od godinu dana kada je proveo više od nedelju dana bez sna u internet-kafeu dok je igrao video-igrice. On se onesvijetio se i od tog trenutka se nalazio u teškom stanju.

Doktori su mjesecima pokušavali da ga probude, sve dok članovi njegove porodice nisu utvrdili šta bi moglo tako da utiče na njega.

– Sjećanja na mirise i zvuke mogu biti vrlo moćni stimulansi. Mi smo pronašli lijek za njega, a to je novčanica od 100 juana – objasnio je Tang ovaj nevjerovatan slučaj i potrebu za daljom terapijom u procesu oporavka.

Check Also

IRF čvrsto posvećen razvoju preduzetništva mladih u biznisu

Izvršna direktorica Investiciono-razvojnog fonda (IRF) Irena Radović je sa saradnicima posjetila Kancelariju za saradnju mladih …

Leave a Reply

Your email address will not be published.