BH airlines pred gašenjem

Avikompanija Bosne i Hercegovine BH erlajns (B&H Airlines) je pred gašenjem, pošto je već prizemljila jedan avion, a uskoro će i drugi. Na njenom sajtu navedeno je da je jedan od dva aviona prizemljen u Njemačkoj, a da će uskoro i drugi.

Razlozi za zatvaranje su, kako se navodi, politički sukobi između aktuelne i dolazeće federalne Vlade i njihovo mimoilaženje u pogledu interesa jedinog nacionalnog avioprevoznika, kao i ponašanje strateškog partnera Turkiš erlajnsa.

„Lomljenje krila počelo je davno, dolaskom strateškog partnera iz Turske, Turkiš erlajnsa“, piše portal navodeći da za četiri godine „maćehinskog partnerstva Turci većinu ugovornih obaveza nisu ispunili“.

„Sve profitabilne linije su uzeli za sebe, čemu svjedoči i činjenica da je BH erlajns bio primoran da ukine direktnu liniju Sarajevo – Istanbul, dok Turkiš erlajns i privatna turska kompanija Pegasus danas na toj relaciji obavljaju više letova sedmično“, navedeno je u tekstu.

Radnici BH erlajnsa više mjeseci nisu primili plate, a doprinosi im, kako je navedeno, nisu plaćani godinama unazad, prenose agencije.

Check Also

Popović novi stečajni upravnik Solane

Novi stečajni upravnik Solane “Bajo Sekulić” u Ulcinju je Miloš Popović, saznaju “Vijesti”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.