Air France planira 5.000 otkaza

Dodajte komentar

Rukovodstvo francuskog avio-prevoznika Air France, zbog slabljenja konkurentnosti, predviđa novi plan smanjenja broja zaposlenih za ovu godinu, dok troškovi i tarife ostaju vrlo visoke.

Prema informacijama do kojih je došao francuski list Figaro, ova kompanija mogla bi u tekućoj godini da otpusti blizu 5.000 zaposlenih, od ukupno 96.000. Air France nije želio da potvrdi ni broj ugroženih radnih mjesta, ni rok u kome bi se ta mjera sprovela.

Isti izvor podsjeća da je kompanija prilikom saopštavanja poslovnih rezultata, 18. decembra prošle godine, istakla da su mjere dodatnih smanjenja troškova i broja zaposlenih u razmatranju.

O novom planu redukcije zaposlenih još nije razgovarano sa sindikatima, čiji predstavnici kažu da su svjesni jaza u konkurentnosti prema drugim vodećim avio-kompanijama, ali bi bilo „suviše jednostavno povećati konkurentnost smanjenjem zaposlenosti“.

List navodi da je u utorak Air France svojim sindikatima predstavio komparativnu analizu konkurentnosti koja otkriva da je kompanija po tom kriterijumu daleko iza Lufthansa, kao i kompanije IAG (British Airways i Iberia), a čak i iza holandske grupe KLM, koja je njegova sestrinska firma.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *