Zbog štednje osnivaju regionalnu turističku organizaciju

Dodajte komentar

est opština Šumadije i dvije iz Pomoravskog okruga donijele su odluku o osnivanju Turističke organizacije centralne Srbije.

Direktorka kragujevačke Turističke organizacije, Snežana Milisavljević, rekla je da je riječ o opštinama Kragujevac, Topola, Lapovo, Batočina, Knić, Rača, Rekovac i Despotovac.

„Prevenstveni razlozi za osnivanje regionalne turističke organizacije su smanjenje troškova i konkurisanje za zajedničke projekte imajući u vidu da Evropska unija finansira, prije svega, regionalne projekte“, navela je Milisavljević.

Naglašavajući da bi u prvom kvartalu ove godine trebalo da se završi procedura osnivanja regionalne turističke organizacije centralne Srbije, ona je dodala da već u ovoj godini očekuje prve rezultate zajedničkih napora na oživljavanju turističkih potencijala tih opština.

„Sve opštine koje su donijele odluku o osnivanju regionalne turističke organizacije imaju izuzetno značajne turističke potencijale, kulturno-istorijske i privredne znamenitosti, kalo i manifestacije koje okupljaju veliki broj posjetilaca“, rekla je Milisavljević.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *