Spremni smo za novog snabdjevača

Dodajte komentar

Crnogorski operator tržišta električne energije (COTEE) spreman je da, ukoliko dođe do interesovanja kompanija da snabdijevaju potrošače na našem tržišu, dio posla definisan u skladu sa Zakonom o energetici i tržišnim pravilima obavi na efikasan i transparentan način, saopštio je Dnevnim novinama portparol COTEE Nikola Vujović.

Iako su domaćinstva od 1. januara, otvaranjem tržišta električne energije, dobila mogućnost da odaberu snabdjevača strujom, za sada se to ne može uraditi jer tu kategoriju potrošača trenutno snabdijeva samo EPCG.

Takva situacija će, prema riječima V ujovića, biti na tržištu sve do pojave konkurencije, odnosno novih subjekata u svojstvu snabdijevača.

“Ukoliko se na tržištu pojavi novi subjekat, eventualna promjena snabdjevača će biti besplatna i obavljaće se u skladu sa pravilima koje utvrđuje Regulatorna agencija za energetiku. Važno je znati da trenutni snabdjevač ne može da onemogući prelazak kod drugog kojeg potrošač izabere”, istakao je Vujović, navodeći da će se usvajanjem novog Zakona o enregtici obezbijediti dodatne mjere zaštite kako potrošača tako i snabdjevača.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *