Er Baltik najtačnija avio-kompanija

Letonska nacionalna avio-kompanija Er Baltik je najtačniji avio-prevoznik na svijetu. Ovi su pokazali podaci svjetskog lidera u oblasti informacija iz sektora vazduhoplovstva, kompanije OAG, koja je sastavila ovu rang listu posle analize 43,5 miliona letova.

Er Baltik je, prema analizi OAG, ostvario tačnost od 94,9 odsto na letovima koji povezuju glavni grad Letonije, Rigu, sa gradovima Evrope, Bliskog istoka, Rusije i Zajednice Nezavisnih Država, prenio je Tas.

To znači da više od devet od deset letova letonske nacionalne avio-kompanije stiže na vrijeme. Prema globalnom rejtingu, iza Er Baltika je Havaijan Erlajnz, Ostrijan Erlajnz, španska Iberia i Norveški Er Šatl.

“Naši klijenti mogu da se oslone na tačne usluge. Rukovodstvo Er Baltika je veoma ponosno na postignute rezultate”, rekao je izvršni direktor avio-kompanije, Martin Gaus.

Izvršni potpredsjednik OAG-a, Džon Grant, kaže da je “sa više od 80 godina iskustva u prikupljanju podataka o letovima, OAG u najboljoj poziciji da objavi najpouzdanije pokazatelje i podatke o tačnosti”.

“Letonska avio-kompanija Er Baltik nadmašila je ostale konkurente pokazateljem od 94,9 odsto, što je mnogo više od prosjeka”, istakao je on.

Er Baltik je osnovan 1995. godine. Njegova flota se trenutno sastoji od pet aviona “boing 737-500c”, osam “boinga 737-300” i 12 Bombardijea tipa “Q400 next gen”.

Avio-kompanija održava direktne letove iz Rige ka više od 60 destinacija.

Letonska kompanija je bila prva u Evropi koja je 2009. godine uvela garanciju za blagovremeni dolazak na odredište. To podrazumijeva dodatne bonuse u slučaju kašnjenja.

Check Also

Popa: “Women on boards” istinski promoviše jednake šanse

Ambasadorka Evropske unije u Crnoj Gori, Oana Kristina Popa podržala IRF-ov program razvoja liderki za …

Leave a Reply

Your email address will not be published.