Dan: Raskida se ugovor za hotel As?

Dodajte komentar

Vlada bi uskoro trebalo da donese odluku o raskidanju ugovora sa vlasnikom hotela As u Perazića dolu, saznaje „Dan”.

Prema informacijama lista, Ministarstvo turizma i Sekretarijat za razvojne projekte započeli su krajem godine kontrolu investicije i na osnovu tog izvještaja donijeće odluku hoće li raskidati ugovor ili potpisati novi aneks ugovora sa firmom Nega turs Montenegro.

Firma, čiji su vlasnici Dejan i Nedeljko Gardašević, prije 12 godina kupila je hotel As za 2,2 miliona od Budvanske rivijere i do 2003. godine se obavezala da će investirati deset miliona. Kako do toga nije došlo ni do 2012. godine, Vlada se dosjetila da treba raskinuti ugovor. Ipak, to nijesu učinili, već su nakon pregovora sa Nega tursom u februaru prošle godine potpisali aneks ugovora. Prema tom aneksu, Nega turs je do 15. novembra trebalo da investira u hotel sedam i po miliona eura, ali oni ne da nijesu investirali taj novac, već u tom periodu nijesu ni radili ništa na hotelu.

Prema saznanjima Dana , na hotelu se ponešto i radilo od potpisivanja aneksa do 15. maja, kada je stupila na snagu zabrana radova zbog turističke sezone. Ali, nakon što je zabrana 1. oktobra prestala da važi, na hotelu se ništa nije radilo. Ekipa „Dana” je od oktobra nekoliko puta bila na licu mjesta, ali radovi na hotelu se nijesu izvodili. Mještani su nam takođe potvrdili da se na hotelu od oktobra ništa nije radilo.

Od Ministarstva turizma i Sekretarijata za razvojne projekte pokušali smo da dobijemo odgovore u vezi sa hotelom As, ali nijesu odgovorili, kao ni u prethodnih nekoliko navrata.

Dok je trajala zabrana radova u Budvi, Nega turs je dočekao blokadu računa. Njima je, prema poslednjoj listi CBCG, račun blokiran na iznos od 20,2 hiljade eura već 136 dana. To znači da su u blokadi od polovine avgusta.

Prema aneksu, Nega turs je u fazu jedan morao da investira 15 miliona, a u fazu dva 35 miliona. Završetak prve faze trebalo je da bude 1. decembra 2015. godine, kada je trebalo da osposobi 180 smještajnih jedinica. Aneks je potpisan između Vlade, Nega tursa i Montene invest. Ukoliko neka od navedenih obaveza ne bude realizovana od strane Montene invest, to će za posledicu imati raskid ugovora po sili zakona kazali su nakon potpisivanja aneksa „Danu” iz Ministarstva turizma, na čijem je čelu Branimir Gvozdenović.

Gradnju hotel As mnogi nazivaju gradnjom Skadra na Bojani, s obzirom da traje već 13 godina. d.m.

Registrovani u Rusiji

Firma Nega turs registrovana je u Rusiji, ali je vlasništvo Gardaševića. Nedeljko Gardašević je firmu Nega turs Montenegro registrovao 2004. godine u Podgorici. On je u februaru, prije potpisivanja aneksa, dostavio bankarsku garanciju od tri miliona eura.

Predsjednik borda direktora Nega tursa je Dejan Gardašević, dok je Nedeljko član odbora. U odboru je još Viktor Mazanov, dok je izvršni direktor Merima Skenderović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *