U Zagrebačkom holdingu 306 radnika sa lažnim diplomama

Dodajte komentar

U preduzeću “Zagrebački holding” otkriveno je 306 zaposlenih sa falsifikovanim svjedočanstvima i diplomama, koji su oštetili ovo komunalno preduzeće za oko 88,5 miliona kuna (12 miliona eura) koliko iznosi razlika između ukupno isplaćenih plata i plata prema stvarnoj stručnoj spremi.

Najviše falsifikovanih svjedočanstava i diploma pronađeno je preduzeću “Zagrebački električni tramvaj” 94 i u “Čistoći” 84, javili su hrvatski mediji.

Šef revizije u Holdingu Pero Kovačević rekao je da je “Zagrebački holding” u martu prošle godine počeo provjeru ispravnosti svjedočanstava i diploma svih zaposlenih radnika, a da rezultati revizije pokazuju da je falsifikovano 299 svjedočanstava srednjih škola i sedam fakultetskih diploma.

On ističe da su protiv vlasnika lažnih diploma podnesene krivične prijave i da je pokrenut postupak otkazivanja ugovora o radu.

Prema njegovim riječima, još se provjerava stotinjak svjedočanstava iz Srbije.

Revizijom je ustanovljeno i iz kojih obrazovnih ustanova je dolazilo najviše “lažnih diploma”.

Na popisu su 64 fakulteta, srednje škole i ostale obrazovne ustanove, uglavnom iz Hrvatske i BiH, a rekorder je “Škola za putni promet Zagreb” gdje je pronađeno 98 lažnih diploma.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *