Robbie Williams novi je direktor marketinga Volkswagena

Dodajte komentar

Njemačke kompanije nanjušile su kako bi zahvaljujući cobrandingu mogle povećati svoje profite. Tako, nakon što je nedavno proizvođač sportske opreme Puma imenovao američku pop pjevačicu Rihannu za svoju kreativnu direktoricu, za akviziciju iz muzičkih voda se odlučio i Volkswagen.

Naime, iz najvećeg evropskog proizvođača automobila su poručili kako su na dužnost direktora marketinga imenovali britanskog muzičara Robbieja Williamsa.

Kako javlja Tanjug, u okviru svjetske premijere Volkswagen je predstavio reklamnu kampanju modela “Club & Lounge”. Za promociju nove serije automobila izabran je slogan “Wie gut klingt das denn?” (Koliko dobro vam to zvuči?). Riječ je o devet modela Volkswagena, među kojima su Golf, Buba i Tiguan. Preliminarna prodaja tih serija počela je u Njemačkoj 18. decembra. Što se pak tiče imenovanja Williamsa, on je već prije nagovijestio da bi mogao promjeniti zanimanje.

– Biti direktor marketinga Volkswagena, za mene je nešto potpuno novo. To je pravi posao i izlazak iz okvira svijeta muzike – prokomentisao je Williams svoje imenovanje.

Podsjećamo, Rihanna i Puma su potpisali višegodišnji ugovor kojim će barbadoška pjevačica, producent, spisateljica i glumica postati ambasadorka brenda, poput sprintera Usaina Bolta i fudbalera Maria Balotellija, ali i direktno uticati na ženske sportske kolekcije.

Biće uključena i u razne socijalne medijske sadržaje, te maloprodajne događaje. ”

– Rihanna je prirodan izbor za nas. Njen globalni profil, harizma, individualnost i ambicija sve je čini savršenim ambasadorom za naš brend – kazao je izvršni direktor Pume Bjorn Gulden, inače bivši fudbaler. Puma ovim potezom želi ugrabiti dio ‘kolača’ tržišnim liderima Nikeu i Adidasu, ali i iskoristiti rastuću prodaju ženske sportske mode.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *