Budvanska rivijera vrijedna preko 176 miliona eura

Dodajte komentar

Sedma vanredna sjednica Skupštine akcionara Hotelske grupe “Budvanska rivijera” AD Budva održana je juče, a na njoj je utvrđen kapital društva od preko 176 miliona eura.

Skupštini akcionara društva prisustvovali su akcionari i ponomoćnici akcionara, stručni tim ekonomskog fakulteta koji je radio na elaboratu o procjeni (reprocjeni) akcijskog kapitala hotelske grupe, kao i članovi menadžerskog odbora, prenose Primorske novine.

Najvažnija tačka ove skupštine bila je usvajanje elaborata o procjeni akcijskog kapitala hotelske grupe Budvanska rivijera u kojem se kapital društva utvrđuje na 176.805.655 eura. Ovu tačku dnevnog reda od ukupno prisutnih 89,20 odsto akcionara skupština je usvojila sa maksimalnih 100 odsto glasova.

Novi elaborat urađen je od strane stručnog tima ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, nakon posljednjeg koji je skupština akcionara hotelske grupe usvojila 2004. godine.

Između ostalog izabrani su novi članovi Odbora direktora: Svetozar Marović, Mirko Stanić, Ratko Vukotić, Dragan Prelević i Željko Stašević.

Na prvoj konstitutivnoj sjednici koja će se održati nakon novogodišnjih i božičnih praznika biće izabran predsjednik Odbora direktora.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *