5 najčešćih zabluda o slanju e-pošte

Dodajte komentar

Donosimo vam 5 najčešćih mitova vezani za elektronsku poštu, prema pisanju portala fastcompany.com koji se poziva na rezultate istraživanje kompanija Yesware, specijalizovane za praćenje prometa elektronske pošte.

1.Najbolji dan za slanje e-mailova je ponedjeljak ili utorak

Činjenica je kako ne postoji ‘najbolji’ dan u nedjelje za slanje elektronske pošte. Ponekad ćete više šanse za odgovor imati ako mail pošaljete tokom vikenda kada je promet elektronskom poštom manji, prenosi Vecernji.

2. Najbolje doba za slanje e-maila je rano ujutro

Ovaj je mit djelimično istinit. Ako želite odgovor, mail je najbolje poslati između 6 i 7 ujutro. Iako se većina mailova šalje između 9 i 13 sati u tom periodu je zabilježen i najmanji broj odgovora.

3. Naslov e-maila mora biti kratak

Dužina naslova maila nema nikakve veze s time hoće li vaš mail biti pročitan ili ćete na njega dobiti odgovor. Istraživanje su pokazala kako mailovi u čijim se naslovima nalaze riječi ‘koraci’, ‘kampanja’ i ‘sljedeće’ imaju najveću stopu odgovora.

4. Dodavanje više primatelja povećava šanse za odgovorom

Najveće šanse za odgovor su jedan primatelj u polju ‘To’ i jedan u polju ‘CC’. Dodatni primaoc u polju ‘CC’ stavlja pritisak na osobu kojoj je mail namijenjen, to jeste onu u polju ‘To?.

5. Ako ne dobijete odgovor, pričekajte nekoliko dana

Čak 90 posto mailova na koji korisnici odgovore, to učine u jednom danu od primanja maila. Ako ne dobijete odgovor, trebali biste poslati dodatni mail sljedeći dan.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *