10 najskupljih igračaka na svijetu

1 komentar

Roditelji često ne žale novca da svojoj djeci poklone igračku za rođendan ili novu godinu koja je izuzetna, lijepa i originalna Naravno, ovo što ćete pročitati u nastavku nisu najskuplje igračke na svijetu koje postoje. Svake godine pojavi se neka nova naskuplja. Ali ove prelaze normalne cijene igračaka pa možemo reći da su najskuplje igračke.

Ponekad ti pokloni igračke, mogu da budu neka mala sitnica kojoj cijena ne prelazi par eura pa do igračaka za djecu koji vrijede i po nekoliko hiljada dolara.

Ovo je seset najskupljih.

10. LEGO Star Wars Ultimate Collector Millennium Falcon

Ova zapanjujuća dječija igračka LEGO sigurno nije jeftin poklon djetetu za novu godinu, ali je činjenica da je ovo izdanje pravo blago za kolekcionare sve u svemu pojačava cijenu ove igračke. Inače ovaj LEGO Star Wars Millennium Falcon model se sastoji od 5195 komada LEGO kocki. A igračka nije baš ni mala 84 cm je duga 56 cm ima širine a 21 cm je visoka. Ako imate dječaka sigurno će mu se dopasti ovakva igračka, ali vama neće jer da bi ste kupili ovu igračku trebalo bi da izdvojie sumu do 3,888.88 dolara.

9. Kućni simulacioni trkaći sistem

Ovaj gadžet igračka Pro Racing Video Game Simulator može videti na nekim takmičenjima video igara. Sistem dolazi sa upravljačem i pedalama uz lijepo udobno oblikovano sjedište. Postoje tri zvučnka i više zadnjih zvučnika, tako ako se odlučite ovako nešto kupiti kao polkon za novu godinu svom mališanu znajte da će doživjeti pravo trkaće iskustvo Na kraju da vam otkrijemo i cijenu Kućnog simulacijskog trkaćeg sistema ona iznosi 4.000 dolara.


8. Zoltar mašina koja predviđa budućnost

Zoltar mašina( igračka) koja proriče budućnost! Vjerovatno ovako nešto bi se sigurno dopalo kao novogodišnja ili rođendanska igračka vašem klincu i klincezi. Oni malo starji se sigurno znaju za film “Big” iz 1988.godine sa Tomom Henksom gdje se pojavljuje ova mašina-igračka. Iako izgleda veoma staromodna igračka ona i dan danas ima nevjerovatnu cijenu. Te tako ako se odlučite za ovako nešto biće vam potrebno da izdvojite oko 9.000 dolara za ful verziju koja može da pomjera uši usta ruke glavu dok jefitnija verzija košta manje 5.000 dolara.

 

7. Dječija kuća Grand Victorian

Ova dječija igračka je tematska mini-kuća Viktorijanskog izgleda i kao da je direktno došla iz neke bajke i mogla bi biti idealan poklon djeci za novu godinu ( pod uslovom da imate viška novca). Roditelji mogu po žeji da izaberu prozore, daske kao i samu boju kućice. A tu je i prava kuhinja kao i sav namještaj koji mogu djevojčice same ili njihovi roditelji da izaberu. U ovu kućicu mogu ući i odrasli jer joj je visina oko 2 metra. Cijena ove kuće je 24.000 dolara.

6. Mini F40 Ferrari

Svaki klinac dok odrasta sanja da vozi i posjeduje automobil tj neki skupi auto poput Ferarija. Ipak sada ovaj “dečiji” san može se može postati java i može ostvariti u vidu novogodišnje igračke. Ova igračka je replika stvarnog F40 Ferarija i ovaj automobil je dovoljno velik za bilo koje dijete koje želi da se “provoza” u svom mni Ferariju. Naravno, nije moćan ako pravi ali mi je cijena “moćna” celih 25.000 dolara.


5. Dečiji automobil Junior Off Roader

Roditelji koji se odluče za ovakav novogodišnju ili rođendasku igračku djetetu ( pomalo neočekivan za dijete) sigurno dobijaju njeverovatno realno dječije vozilo koje će pomoći vašem djetetu da u najranijem dobu nauči upravljati automobilom. U ovom automobilu je gotvo sve realno, tu su podesiva kožna sjedišta koja su savršena i omogućuvajud djeci svih veličina da komotno sjede i voze ovu igračku automobil. Tip ovog dječijeg vozila je Chrysler Jeep CJ7 i pokreće ga plin težina mu je od 300kg i cijenu od 32,350 dolara.

4.Fantastična pepeljugina kočija

Ako se odlučite svom djetetu da kupite ovako nešto za novogodišnji poklon vjerujemo da će vaša djevojčica ostati bez riječi. Jer će uz ovaj poklon će se osjećati kao prava princeza sa pravom kočijom iz snova ( ili bajke o pepeljuzi). Ova igračka je ručno rađena od stakla, plastike i drveta i ima promjer od 6 metara. Ali i lijepu cifru od 47.000 dolara.


3. Barbika u dijamantima

Vjerujemo da sve djevojčice vole Barbike. Ali ako se roditelji odluče za ovakav poklon igračku za novu godinu ili rođednan to jeste Barbiku moraju znati da je ova barbika specijalna. Nju je kreirao australijski proizvođač nakita Stefano Canturi. Ova Barbika posjeduje ogrlicu od pravih dijamanta i vrijedi 300.000 dolara.

2.Dinosaur

Dobro ne znamo da li be se manjem djetetu sviđalo ovako nešto kao poklon( jer vjerujemo da bi ga preplašilo) ali onim malo većim i oni koji vole dinosauruse ovaj poklon za novu godinu bi bio idealan. Dinosaurus za djecu u prirodnoj veličini poznate marke Hammacher Schlemmer, rećićemo vam da košta nevjerovatnih 350.000 dolara.


1.Maketa Lamborghini Aventadora

I za kraj smo vam ostavili maketu (igračku) Lamborghini Aventadora koja je osam puta manja od pravog automobila. Ovaj Lamborghini Aventador napravljen je od zlata i dijamanata i nosi epitet najskuplje igračke na svijetu. Tvorac najskuplje igračke je Robert Gulpen i ona košta nevjerovatnih 4,800.000 dolara, dok pravi Aventador košta “samo” 380.000 dolara.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *