Sve manje ruskih turista u inostranstvu – pad i do 50 posto

Dodajte komentar

Kriza je uticala i da Rusi sve manje putuju u inostranstvo. Razlozi za to su višestruki: od nepovoljnih ekonomskih uslova i slabe rublje do spoljnopolitičkih činilaca.

Rusi su postali oprezniji zbog opštih nepovoljnih uslova u domaćoj ekonomiji, tako da pada njihova kupovnu moć. Rublja je u stvari prema valutama kao što su euro i dolar izgubila značajnu vrijednost, saopštila je njemačka novinska agencija DPA.

Turistički radnici su izloženi su “spoljnopolitičkim činiocima”, koji bi mogli uticati na ponašanje ruskih turista. Tako se mnogi Rusi navodno zbog sankcija Moskvi koje su zbog ukrajinske krize uvele zapadne zemlje, u tim zemljama ne osjećaju dobrodošli.

Direktor ruskog udruženja putničkih agencija, Maja Lomidse, prije nekoliko dana ocijenila je da je ove godine broj ruskih turista koji su posjetili neku od stranih zemalja u odnosu na prethodnu godinu smanjen za 40 do 50 posto.

Omiljene turističke destinacije Rusa su Turska i Egipat, a u članice EU najviše ruskih turista pristiže u Grčku i Španiju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *