Inspektori ispituju fond Trend

Dodajte komentar

Inspektori za suzbijanje privrednog kriminala Uprave policije proteklih desetak dana bili su u društvu za upravljanje fondom Trend „Butterfly Finance” i prikupljali dokumenta o poslovanju i radnjama bivšeg menadžmenta tog fonda koji je godinama predvodio Mihailo Madžarović, potvrđeno je juče “Vijestima” iz nekoliko izvora.

Kako saznaju “Vijesti” policiji su iz društva „Butterfly Finance” dati podaci o transakcijama na štetu akcionara Trenda u kojima su novcem fonda pokrivani propali projekti u Zaprešiću (predrađe Zagreba) u Hrvatskoj, ali i o drugim sumnjivim poslovima bivšeg menadžmenta.

Istražne radnje pokrenute su nakon podnošenja krivičnih prijava novih vlasnika Trenda, američkih fondova, nakon ljetošnje Skupštine akcionara Trendovog zavisnog društva PLC Morača (bivšeg Titeksa). Tada je bivša uprava Trenda one preuzimanja Titeksa mogućila predstavnicima američkih investitora da preuzmu upravljanje kao većinski vlasnici.

Sporna Skupština održana je na ivici incidenta, nesvakidašnjih verbalnih duela i optužbi za krađu i falsifikovanje punomoćja, a nakon dolaska policije onemogućeni su veći incidenti.

Izvršni direktor PLC Morača Goran Vuleković i sekretarka društva Mileva Berilaža tada nijesu željeli da prihvate punomoćja Pavla Gegaja i Lazara Janinovića o zastupanju novih većinskih vlasnika Trenda iz Amerike.

Vuleković i Berilaža su objasnili tada da su za njih jedino mjerodavni podaci iz centralnog registra preduzeća u Poreskoj upravi gdje se, uprkos promjeni vlasništva na berzi, kao odgovorno lice Trenda u tom trenutku vodio bivši direktor Mihailo Madžarović.

Nastavljeno suđenje za PLC Morača

U Privrednom sudu juče je kratko nastavljena rasprava po tužbi Trenda protiv Pit Morača (bivši Trteks) kojom se traži poništenje spornih odluka donijetih na Skupštini akcionara na kojoj novom vlasniku nije priznato većinsko vlasništvo. Advokat PLC-a Zoran Radon|ić osporio je legitimitet tužiocu jer tvrdi da Društvo za upravljanje Trend (DZU) više ne upravlja fondom već “Butterfly Finance”.

Advokatica Trenda Snežana Jović te primjedbe ocijenila je kao neosnovane jer su sudu dostavili promjene DZU u registru preduzeća. Novo ročište zakazano je za 4. februar

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *