Ko su crnogorski top menadžeri?

Dodajte komentar

Forum Top Menadžera, savjetodavno tijelo Asocijacije menadžera Crne Gore, održao je danas svoju prvu konstitutivnu sjednicu. Rad Foruma će biti usmjeren na razvoj menadžerske profesije i unapređenje ekonomskog i društvenog ambijenta u Crnoj Gori.

Članovi Foruma su aktivni i iskusni menadžeri, koji obavljaju ili su obavljali rukovodeće poslove u crnogorskim kompanijama, kao i istaknuti naučni radnici.

Predsjednik Asocijacije Budimir Raičković je istakao da je privilegija biti u timu koji predstavlja izvanredan spoj iskustva i modernih menadžerskih znanja, spoj menadžerske prakse i nauke.

“Asocijacija menadžera nema političkih ambicija, niti po statutarnim ni po suštinskim ciljevima, ali ima ambiciju da bude značajan i ozbiljan sagovornik svim donosiocima odluka kada su u pitanju teme koje direktno opredjeljuju našu ekonomsku i društvenu sadašnjost i budućnost. Jedna od prvih aktivnosti na kojoj će Forum raditi jeste izrada platforme ekonomskog razvoja Crne Gore, koja će biti upućena svim relevantnim institucijama”, poručio je Raičković.

Za predsjednika Foruma je izabran prof. dr Anđelko Lojpur, redovni profesor menadžmenta na ekonomskom fakultetu u Podgorici.

Članovi foruma su: Aleksa Lukić (glavni izvršni direktor Erste banke), Stanko Zloković (potpredsjednik Privredne komore), Miodrag Gomilanović (nekadasnji ministar u Vladi Crne Gore i direktor značajnih crnogorskih preduzeća), Sanja Ćalasan (Izvršna direktorica Pivare Trebjesa), Radovan Orlandić (predsjednik odbora direktora Barske plovidbe), Ranko Jovović (izvršni direktor Comp Comerce), Slavko Drljević (nekadašnji potpredsjednik Vlade Crne Gore i bivši direktor Hipotekarne banke), Nikola Konjević (predsjednik odbora direktora Luke Kotor), Milan Perović (redovni profesor Univerziteta Crne Gore), Milutin Đuranović (suvlasnik Mljekare Lazine), Petrašin Kasalica (bivši direktor Luke Bar), Nikola Dragomanović (redovni profesor Univerziteta Mediteran), Nebojša Šćekić (izvršni direktor Sava osiguranja), Jusuf Fetahović (bivši ministar poljoprivrede i nekadašnji Direktor Telekoma CG), Filip Moštrokol (izvršni direktor Daido Metal).

Raičković je, uručujući počasne povelje, kazao da je privilegija imati u članstvu ljude koji su svoju mladost i cijelu karijeru ugradili u temelje crnogorske ekonomije i društva, i koji imaju dovoljno energije i ljubavi da pomognu da Asocijacija menadžera, koja je od jula ove godine punoravna članica Evropske konfederacije menadzera, bude još snažnija organizacija, a u cilju podrške razvoju Crne Gore.

Na sjednici su aktivnim menadžerima i naučnim radnicima uručene pristupnice za članstvo. Počasne članske povelje uručene su ex menadžerima Miodragu Gomilanoviću, Slavku Drljeviću, Petrašinu Kasalici i Jusufu Fetahoviću.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *