Koka-kola otpušta – ne zna se broj

Dodajte komentar

Američki gigant Koka-kola ugasiće u narednim nedeljama između 1.000 i 2.000 radnih mjesta na globalnom nivou, izvijestio je Volstrit žurnal.

List je pozivajući se na izvore bliske kompaniji objavio da je ta mjera dio programa štednje vrijednog tri milijarde dolara koji je Koka-kola najavila još 21. oktobra, posle saopštavanja rezultata poslovanja za treći kvartal, kada je njen neto profit opao 14 odsto.

Zaposleni u kompaniji u Sjevernoj Americi koji budu obuhvaćeni ovim rezom biće o tome obaviješteni do 8. januara naredne godine, a zaposleni u ostalim zemljama sveta će biti informisani o otkazima do 15. janura, dodaje list.

Kako se navodi, posljedice ove mjere naročito bi mogle da se osjete u sjedištu najvećeg proizvođača bezalkoholnih pića, u Atlanti (Džordžija), kao i u drugim administrativnim centrima ove grupacije širom svijeta.

Portparol Koka-kole je izjavio da su zaposleni obaviješteni o tome da će mjere štednje dovesti do otpuštanja, ali nije precizirao koliko će radnih mjesta biti izbrisano.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *