Erste banka: Povoljniji krediti i donacija centrima za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju

Dodajte komentar

Povodom obilježavanja pet godina uspješnog poslovanja u Crnoj Gori, Erste bank AD Podgorica u okviru kampanje pod nazivom “Jer ste kod nas već pet godina na prvom mjestu” ponudila je pet povoljnosti u domenu kreditiranja stanovništva.

“Povećan je iznos gotovinskog kredita koji je moguće dobiti bez žiranata sa dosadašnjih 10.000 na 15.000 eura”, saopšteno je iz banke.

Kako su dodali, svenamjenski kredit za refinansiranje, oslobođen je provizije za obradu kredita, dok je limit za isplatu u gotovini sa 10 odsto povećan na čak 50 odsto odsto ukupnog iznosa kredita.

“Ovom vrstom kredita klijentu je omogućeno da otplati sve svoje obaveze u drugim finansijskim institucijama i objedini ih u jednu mjesečnu ratu. Dodatno, osim svojih moguće je refinansirati i obaveze članova porodice koji žive u kućnoj zajednici”, ističu u banci.

Prema njihovim riječima, ponuda kredita za penzionere inovirana je povećanjem dostupnog iznosa na 15.000 eura bez žiranata do 75 godina starosti, uz polisu životnog osiguranja i rokom otplate od tri do 120 mjeseci, a tu je i smanjenje nominalne kamatne stope na 9,90 odsto (EKS od 10,66 odsto).

Nominalne kamatne stope snižene su i kod adaptacijskih kredita i u zavisnosti od visine iznosa i roka otplate kreću se u rasponu od 8,50 odsto do 10,50 odsto.

“Za iznos do 10.000 eura nije predviđena hipoteka. Klijentima su na raspolaganju i podgodnosti u okviru već aktuelne akcije stambenih kredita– sniženje nominalne kamatne stope za 0,21 odsto, ukidanje naknade za obradu kredita i minimalno učešće od 10 odsto. Shodno odabranom procentu učešća, kamate stope su na nivou od 6,99 odsto do 7,39 odsto, nominalno, dok je kod efektivne kamatne stope taj raspon od 7,22 odsto do 7,65 odsto”, objašnjavaju u banci.

Uz Erste stambeni kredit sa učešćem klijenti mogu iskoristiti i Erste super kombinaciju koja obuhvata besplatno odobrenje minusa po tekućem računu u visini od najmanje jedne mjesečne zarade, limit na MasterCard kartici, takođe u visini od minimum jedne mjesečne zarade, besplatnu instalaciju web e-banking servisa, kao i besplatno izdavanje debitne platne kartice Erste Maestro PayPass koja omogućava popuste do čak 30 odsto u nekoliko stotina prodajnih objekata partnera Erste banke, širom Crne Gore.

“Kod najvećeg broja kredita status klijenta je obavezan što podrazumijeva otvoren tekući račun u Erste banci preko kojeg se isplaćuju redovna primanja ili redovne uplate na osnovu određenog prava klijenta. Ovaj status je u izvjesnim slučajevima moguće ostvariti naknadno”, ističu u banci.

Petogodišnjica poslovanja Erste banke na crnogorskom tržištu obilježena je i donacijom za nabavku neophodne opreme Dnevnim centrima za djecu i omladinu sa teškoćama i smetnjama u razvoju u Bijelom Polju, Pljevljima, Beranama, Plavu, Nikšiću, Cetinju, Herceg Novom i Ulcinju kao i nevladinoj organizaciji „Olakšajmo život djeci sa posebnim potrebama“ u Rožajama.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *