Sloveniji 100 miliona eura za zapošljavanje mladih

Evropska investiciona banka (EIB) i slovenačka banka SKB potpisale su sporazum o dugoročnom kreditu vrednom 100 miliona eura, u cilju borbe sa nezaposlenošću među mladima, kroz finansiranje projekata malih i srednjih preduzeća.

Kredit će biti isplaćen u dvije tranše od po 50 miliona, a obe finansijske institucije uvjerene su u sposobnost slovenačke privrede da pokrene kvalitetne investicione projekte.

Kroz injekciju novih sredstava cilj je da se podstakne ekonomski rast i razvoj uz fokus na investicije koje će obezbijediti zapošljavanje za mlade, navodi se u saopštenju EIB dostavljenom Tanjugu.

“Zajam EIB namijenjen je popravljanju situacije za mladu generaciju u Sloveniji, koja je suočena sa visokom nezaposlenošću.”

Zajedno sa SKB bankom osiguraćemo da povoljni zajmovi budu prosleđeni odgovarajućim korisnicima koji rade na projektima smanjenja nezaposlenosti, pogotovo među mladima, rekao je potpredsjednik EIB zadužen za kredite u Sloveniji Laslo Baranjaj.

SKB je članica Societe Generale Group i sarađuje sa EIB u finansiranju projekata u MSP i opštinama u Sloveniji od 2009. godine.

Check Also

Počinje izgradnja najveće solarne farme u Evropi

Kompanije Iberdrola i Prosolia Energy, koje se bave proizvodnjom solarnih panela, dobile su saglasnost portugalske …

Leave a Reply

Your email address will not be published.