Dodijeljeni sertifikati četvrtoj generaciji učesnika AmCham Programa stažiranja

Dodajte komentar

Dodjela sertifikata studentima koji su uspješno završili AmCham Program stažiranja održana je juče tokom novogodišnjeg koktela Američke privredne komore u Crnoj Gori (AmCham Montenegro).

Sertifikate za uspješno završenu tromjesečnu praksu u nekoj od kompanija članica AmCham Montenegro uručila je ambasadorka SAD u Podgorici, Nj.E. Sue K. Brown, u prisustvu brojnih predstavnika kompanija članica komore, poslovnih partnera i prijatelja. Ambasadorka Brown je pohvalila napore koje AmCham Montenegro sprovodi kroz Program stažiranja, u cilju kreiranja mogućnosti za mlade ljude, buduće lidere u biznisu. 

U četvrtoj generaciji Programa stažiranja je učestvovao 21 student završne godine fakulteta u okviru tri najveća univerziteta u Crnoj Gori. Oni su praksu u trajanju od tri mjeseca obavili u nekoj od dvanaest kompanija članica – učesnica u ovom programu. U svom obraćanju, predsjednik AmCham Montenegro, gdin Predrag Lešić, izrazio je posebnu zahvalnost prema kompanijama: Ernst & Young, Telenor, McCANN Podgorica, Crnogorski Telekom, Telemont, Represent Communications, Hypo Alpe Adria Banka, Čikom, Gintasmont-Ramada, Uniqa osiguranje, Societe Generale Montenegro i Pivara Trebjesa, koje su ove godine učestvovale u programu i doprinijele da stažisti steknu vještine koje će ih pozicionirati korak bliže zaposlenju.

Pored prakse u trajanju od 15 časova sedmično, stažisti su učestvovali u vrlo korisnim radionicama za unapređenje poslovnih vještina. Jedna radionica je bila posvećena sticanju znanja i vještina kako se ponašati prilikom apliciranja za posao, dok je druga bila usmjerena na timulisanje preduzetništva, pod vođstvom poznate kanadske spisateljice iz ove oblasti Glorie Roheim McRae. Gdin Lešić je istakao da AmCham Montenegro redovno prati efektivnost ovog programa.

– U nedavno sprovedenom istraživanju među dosadašnjim učesnicima o nivou zadovoljstva praksom i njenom korisnošću u smislu preporuke za posao ili stipendiju, čak 66% ispitanih je dalo pozitivan odgovor, što svjedoči o uspješnosti programa. AmCham Montengro je zaista posvećena realizaciji ovog programa u okviru promocije koncepta društveno odgovornog poslovanja i doprinosa zajednici. Ovaj Program apeluje na kompanije članice da učestvuju i pomognu mladim ljudima da steknu što veće kvalifikacije kako bi bili konkurentniji na tržištu rada – kazao je gdin Lešić.

Program stažiranja sproveden je u periodu od aprila do jula 2014. godine. Sledeća, peta generacija Programa stažiranja, će započeti praksu u istom periodu naredne godine, a detalji o načinu prijave i kriterijumima će biti blagovovremeno dostavljeni na uvid javnosti.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *