Rihanna postala kreativna direktorica Pume

Slavna pop pjevačica Rihanna postala je kreativna direktorica ženske linije Pume, objavili su iz ovog njemačkog proizvođača sportske opreme.

Rihanna i Puma su potpisali višegodišnji ugovor kojim će barbadoška pjevačica, muzička producentkinja, spisateljica tekstova i glumica postati ambasador brenda, poput sprintera Usaina Bolta i fudbalera Maria Balotellija, ali i direktno uticati na ženske sportske kolekcije. Biće uključena i u razne socijalne medijske sadržaje, te maloprodajne događaje.

“Rihanna je prirodan izbor za nas. Njen globalni profil, njezina harizma i individualnost, njena ambicija sve je čini savršenim ambasadorom za naš brend,” kazao je izvršni direktor Pume Bjorn Gulden, inače bivši fudbaler.

Puma ovim potezom želi ugrabiti dio ‘kolača’ tržišnim liderima Nikeu i Adidasu, ali i iskoristiti rastuću prodaju ženske sportske mode. Rast tržišta sportske odjeće, ocjenjuju analitičari, najviše se može zahvaliti povećanju standarda u razvijenim zemljama, sve većoj svijesti o vježbanju, sve većem uključivanju žena u sportske aktivnosti i popularnosti sportske opreme za žene te trenda elegantne i udobne sportske odjeće.

Check Also

Kompanija MTEL apsolutni lider u telekomunikacijama u Crnoj Gori

Kompanija MTEL 15 godina rada proslavlja uz poslovne rezultate koji pokazuju da su proteklih osam …

Leave a Reply

Your email address will not be published.