Nove opcije na Facebooku koje vjerovatno niste primijetili

Dodajte komentar

Najveća društvena mreža Facebook predstavila je nekoliko novosti za svoje korisnike, koje možda nisu očigledne na prvi pogled, ali ni dostupne još svima.

Kako piše TechCrunch, Facebook je uveo novost koja mobilnim korisnicima automatski poboljšava fotografije snimljene pomoću pametnog telefona. To je zasad omogućeno vlasnicima iPhonea, a bolje fotografije uskoro stižu i na zaslone Android uređaja. Korisnici ipak zadržavaju kontrolu, pa uz pomoć “klizača” mogu prilagoditi osvijetljenost, osjenčanost i oštrinu fotografije ili vratiti sve u originalno stanje.

Osim ljubitelja fotografije, nove mogućnosti dobili su i oni koji ne mogu bez emotikona i sličica u tekstualnim porukama. Naime, Facebook je unaprijedio pretraživanje zabavnih “naljepnica” kojih sada već ima popriličan broj, piše The Wall Street Journal. Nova pretraživač trenutno se uvodi korisnicima i desktop i mobilne funkcije Facebooka, što znači kako vjerovatno još nije dostupna svima.

The Next Web istovremeno piše kako Facebook testira i novu opciju u Grupama koja će korisnicima omogućiti prodaju stvari, odnosno objavu svojevrsnih malih oglasa sa slikom, opisom, cijenom i lokacijom. Opcija se već pojavila na pojedinim grupama, ali još nije sasvim jasno hoće li je Facebook proširiti na sve grupe i korisnike.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *