Malezijski kockar kupuje Maestral?

Dodajte komentar

Slovenački “Hit” zbog reprograma velikog duga prodaje hotel u Miločeru. Malezijski kockarski biznismen Vei Seng Fua poslednji u nizu kandidata za novog vlasnika

Elitni hotel “Maestral”, decenijama jedan od najposjećenijih na crnogorskom primorju, najvjerovatnije će uskoro promijeniti vlasnika. Zainteresovanih je više, a ko će dati najbolju ponudu, znaće se, možda, već u januaru.

Slovenačka firma “Hit” iz Nove Gorice već duže vrijeme je u kontaktima s potencijalnim kupcima i, kako kažu iz uprave, “prodajni proces odvija se po planu i u saradnji s kompanijom ALTA iz Slovenije”. U samom hotelu, koji inače radi tokom cijele godine, ne žele da govore o velikom poslu, pa su u toku nagađanja ko će ubuduće gazdovati ovim hotelom, koji zovu i “kockarski raj” zbog njegovog čuvenog kazina koji posjećuju najviše Italijani, ali i kockari iz regiona.

“Maestral” su kupili Slovenci još 2001. od HTP “Budvanska rivijera” za 9,5 miliona maraka. Dogradili su apartmanski blok, a u velnes-centar, bazene, kazino sa elektronskim ruletom i 130 aparata za igru i druge radove uložili, kako sami tvrde, oko 30 miliona eura. Hotel raspolaže sa 196 soba i 18 apartmana.

Za prodaju su se odlučili zbog reprograma velikog kredita koji je opteretio “Hit” za oko 100 miliona eura. Slovenačka firma, koja je imala hotele u više država, lane je poslovala s gubitkom od 5,3 miliona eura.

Tokom ovih poslednjih dana 2014. ima prilično spekulacija oko toga ko bi mogao biti budući vlasnik. Ljetos se kao jedan od zainteresovanih pominjao kontroverzni kosovski biznismen Ćazim Osmani, koji je letovao u Budvi na svojoj raskošnoj jahti “Megalodon”. Pominjani su i drugi javnosti manje poznati potencijalni kupci koji su, tobože, iz Crne Gore.

Za najnovijeg kandidata, navodno, veoma zainteresovanog za hotel u uvali Pržno, najlepšem selu južnojadranske obale, slovi malezijski državljanin Vei Seng Fua, suvlasnik hotelskog lanca “Aman rizorts – Sveti Stefan”. Malezijac se nedavno tu odmarao i obišao “Maestral”. Ovaj biznismen je u pokeraškom svijetu poznat pod imenom Pol Fua. Priča se da je profesionalni pokeraš, a po pisanjima stranih medija bio je uhapšen krajem jula u Las Vegasu zbog vođenja ilegalnog kladioničarskog lanca u vreme SP u fudbalu u Brazilu. Hapšen je prethodno u Makau, kineskoj provinciji čuvenoj po kocki, ali pušten uz kauciju.

Bogatstvo ovog biznismena procenjuje se na oko 400 miliona dolara, a poznat je i po tome što investira u lokalna kazina. Najviše je na tom planu uradio upravo u provinciji Makao.

Po kojoj cijeni će “Maestral” biti prodat, ostaje da se vidi. Letos je bilo reči da Slovenci imaju ponudu na 15 miliona, a da navodno traže 20, ali će, po svemu sudeći, ta cijena biti – viša.

Novosti

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *