Azmont uplatio 2,3 miliona eura za građevinsku dozvolu

Dodajte komentar

Na račun opštine Herceg Novi juče je iza 13 časova “leglo” 2,3 miliona eura kompanije Azmont Investments za naknadu za opremanje građevinskog zemljišta, kazali su vd predsjednik Opštine Milan Vajagić i sekretar Sekretarijata za finansije Radovan Božović.

Ova sredstva su po ugovoru isključivo namjenska, za komunalnu infrastrukturu.

“Napravili smo takav ugovor sa Azmontom da bismo obezbjedili sve garancije da sredstva budu namjenski upotrebljena, što će obavezivati i novu vlast”, pojašnjava za Radio Jadran Božović.

U opštinskoj administarciji su uspjeli da realizuju ovaj ugovor jer i u ovogodišnjem budžetu postoje stavke, koje se odnose na realizcaiju kapitalnih projekata, fabrike za preradu otpandih voda, kolektora. Ovim sredstvima obezbjeđeno je sopstveno učešće opštine, od skoro dva miliona eura, tačnije milion 198 hiljada eura za ta dva projekta.

Jedan dio sredstava biće usmjeren za projektnu dokumentaciju za infrastrukrurno opremanje Portonovog. To je izgradnja rezervoara u Kumboru i potpuno nezavistan i siguran sistem vodosnabdjevanja i zajednički posao sa Regionalnim vodovodom oko priključenja Herceg Novog na taj sistem. Takođe, neophodno je uložiti i u postojeći cjevovovod od Bijele do Kumbora.

“Svaki euro ide u investicije, a ne za plate administraciji. Dobro je što smo ovom uplatom prije Nove godine uspjeli da osiguramo da sredstva budu operativna, a ne da čekaju odluku o novom budžetu i novu vlast”, kategorični su u opštini.

Inače, izvršni direktor kompanije Azmont, Server Birkan je ovog vikenda od Ministrastva održivog razvoja i turizma zatražio izdavanje građevinske dozvole za početak izgradnje prve faze luksuznog rizorota u Kumboru.

Dozvola se očekuje za nekoliko dana.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *