Srbija spremna za kineske milijarde

Dodajte komentar

Kina je opredijelila deset milijardi dolara za ulaganje u region, a Srbija bi trebalo da bude infrastrukturni centar, kaže potpredsjednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović i ističe da je sve spremno za predstojeći Samit Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope.

Modernizacija pruge Beograd–Budimpešta, obilaznica oko Beograda i industrijska zona Uba, projekti su o kojima će se sa Kinezima razgovarati na Samitu, a glavni cilj je podizanje srpske ekonomije, rekla je Mihajlovićeva za RTS.

Ovo je veliki politički i regionalni događaj. Mi imamo projekte na kojima već radimo sa kineskim partnerima, rekla je Zorana Mihajlović i ponovila da je Kina opredijelila deset milijardi dolara za ulaganje u ovom dijelu Evrope, a da bi Srbija trebalo da bude infrastrukturni centar.

Mihajlovićeva napominje i da će se na Samitu voditi i mnogi bilateralni razgovori, a sve da bi se srpska ekonomija podigla na viši nivo.

Potpredsjednica Vlade ističe da su se svi u Srbiji potrudili da sve bude spremno za Samit i dodaje da će zbog ovog značajnog događaja Srbija biti u centru pažnje svih medija.

Potvrđuje da će na Samitu prisustvovati 6.000 učesnika, a da među njima neće biti premijera Hrvatske, već da će u Beograd stići potpredsjednica hrvatske vlade Vesna Pusić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *