Američki budžet 100 milijardi dolara

Dodajte komentar

Američki Senat odobrio je budžet od hiljadu i sto milijardi dolara, kojim je predviđeno dugoročno finansiranje vlade tokom budžetske godine do 30. septembra. Budžet, koji je podržalo 40 od 56 senatora, uskoro bi trebalo da potpiše američki predsjednik Barak Obama.

Obama je juče potpisao zakon o kratkoročnom finansiranju, kojim se obezbjeđuju sredstva za funkcionisanje vlade tokom praznika.

Budžet uključuje i finansiranje zdravstvene zaštite, borbu protiv posljedica klimatskih promjena, kao i suočavanje sa virusom ebole.

Američki Kongres juče je odobrio budžet za odbranu za 2015. godinu u iznosu od 577 milijardi dolara, uključujući 64 milijarde dolara za ratove u inostranstvu, što će omogućiti i finansiranje obuke sirijskih i iračkih snaga za borbu protiv „Islamske države“.

Senat je odobrio vojni budžet i proslijedio ga predsjedniku Baraku Obami na potpis, a raspodjela predviđa da 496 milijardi dolara osnovnog budžeta pripadne Pentagonu, 18 milijardi Energetskom departmentu za nuklearno oružje, a 64 za misije u svijetu, prenijela je agencija Rojters.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *