Royal grupa traži banku i plac na Ćemovskom polju

Dodajte komentar

Royal grupa u Crnoj Gori, zajedno sa partnerima iz Holandije, zainteresovanaje za zakup 200 hektara zemlje za plastenički uzgoj povrća i kupovinu banke, izjavio je dr Rejmond Tor Mukete, potpredsjednik ove kompanije, čije je sjedište u Njujorku.

„Veoma smo zainteresovani ne samo da otvorimo banku u Crnoj Gori, nego i da preuzmemo neku od postojećih, ukoliko je moguće i ukoliko nam cijena bude odgovarala“, rekao je Tor Mukete Pobjedi.

Prema njegovim riječima oni su uputili pismo namjere Ministarstvu finansija, odnosno ministru Radoju Žugiću u kojem su tražili zakup parcele od 200 hektara i kupovinu 746 kvadrata u Golubovcima.

„U toku su pregovori i dostavljanje ponude za označena zemljišta. Realizacija ovakvog projekta imaće višestruke benefite, kako za Crnu Goru, tako i za njene građane. Posebno za poljoprivredne proizvođače, s obzirom na to da bi se u sklopu navedenog projekta otvorio i distributivni centar. Planiramo i fabriku za preradu poljoprivrednih proizvoda, jer bi planirana proizvodnja višestruko prevazilazila potrebe crnogorskog tržišta, te bi bila orjentisana na izvoz u zemlje regiona“, istakao je Mukete.

Poslovnica Royal grupe u Crnoj Gori zainteresovana je i za projekte iz oblasti razvoja životne sredine, obrazovanja, poljoprivrede i zdravlja, a u cilju poboljšanja standarda građana, ne samo u Crnoj Gori, već i u drugim zemljama u razvoju.

Royal Group of Investments holdings International, u saradnji sa Royal group of Investments Montenegro d.o.o je međunarodna institucija specijalizovana za investicije i konsalting iz oblasti finansija, sa kancelarijama u Londonu, Cirihu, Sidneju, Njujorku, Dizeldorfu, Atini, Johanesburgu i Santo Domingu. Posluju 25 godina i zapošljavaju 500 stručnjaka, te zapošljavaju i 150 vanjskih eksperata za oblasti investicija i finansijskog konsaltinga.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *