Jugopetrol zvanično u Podgorici

Dodajte komentar

Akcionari Jugopetrola juče su odobrili promjenu sjedišta kompanije iz Kotora u Podgoricu. Odluku da se sjedište kompanije preseli u poslovni objekat Milenijum, u centru Podgorice, podržali su predstavnici 64,53 odsto ukupnog broja akcija Jugopetrola, odnosno 99,66 odsto onih koji su prisustvovali sjednici Skupštine.

Protiv odluke samo Janinović

Protiv odluke je bio predstavnik manjinskih akcionara Lazar Janinović koji je tražio objašnjenje o opravdanosti i ekonomskoj isplativosti preseljenja u Podgoricu.

Izvršni direktor Jugopetrola Ioannis Geroulanos rekao je da se radilo o čisto poslovnoj i komercijalnoj odluci, s obzirom na to da je Podgorica biznis centar Crne Gore.

Plus za kompaniju

Nakon sjednice Skupštine, Geroulanos je kazao novinarima da će na osnovu razmjene nepokretnosti Jugopetrol upisati oko 1,4 miliona eura profita.

“Dio tog novca je dat kao otpremnine za 30 radnika koji nijesu željeli ili mogli da dođu da rade u Podgoricu. Imali smo i dio troškova pa ne očekujemo da se novac u toj sumi pojavi kao neto profit na kraju godine. Ali je definitivno ova transakcija plus za kompaniju”, objasnio je Geroulanos.

Na sjednici je odlučeno i da će društvo poslovati pod nazivom Jugopetrol akcionarsko društvo za istraživanje, eksploataciju i promet nafte i naftnih derivata, sa skraćenim nazivom Jugopetrol AD. Dosadašnji naziv kompanije bio je Jugopetrol AD Kotor.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *