Tirana najjeftiniji grad na svijetu

Dodajte komentar

Glavni grad Albanije Tirana prvi je na listi najpristupačnijih gradova prema indeksu cijena smještaja, gradskog prevoza i ostalih uslužnih djelatnosti, Sofija je na trećem mjestu, dok je Beograd deveti, objavljeno je na web stranici GoEuro.com sa sjedištem u Berlinu.

Glavni grad Makedonije Skoplje zauzima 13. mjesto na listi najpristupačnijih svjetskih gradova prema indeksu cijena smještaja objavljenih na web stranici GoEuro.com.

Istraživanje je urađeno u 150 gradova svijeta sa kapacitetom od preko 60 hiljada kreveta.

Prema istraživanju, od ključnog značaja za sve koji žele putovati su kontinuirani rast hotelske industrije i sigurnosna situacija na konačnim destinacijama.

Na rang-listi koju je objavio GoEuro.com, Skoplje je među 15 gradova s najprihvatljivijim cijenama u svijetu za smještaj u svim kategorijama.

Kada se radi o cijenim svih uslužnih djelatnosti, New York je rangiran kao najskuplji grad, a Tirana kao najjeftiniji. Sofija je na trećem mjestu kada su u pitanju gradovi sa najnižim cijenama, Bukurešt je na sedmom, a Beograd na devetom mjestu.

GoEuro.com je web stranica koja objavljuje rezultate istraživanja i informacije o putovanjima po Evropi, koja pruža poređenja, odnosno kombinovane mogućnosti za putovanja avionom, željeznicom ili autobusom.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *