Renault planira nove jeftine automobile

Dodajte komentar

Francuski proizvođač vozila Renault planira da na tržište plasira novu liniju vozila po vrlo niskoj cijeni, čiji će prvi modeli biti komercijalizovani u Indiji narednog ljeta, po cijeni od 3.500 eura, saznaje francuski list Eco.

Prema ovom izvoru, riječ je o četiri modela koja se upravo razvijaju, dvije limuzine, jedno SUV vozilo i jedno vozio sa sedam sjedišta, ali neki elementi ovog projekta tek treba da dobiju “zeleno svijetlo” od generalnog direktora alijanse Renault-Nissan Carlosa Ghosna.

Komercijalizacija ovih vozila, koja stiže 10 godina nakon što je Renault lansirao prvi lou-kost model Logan, planirana je najprije za zemlje u razvoju, posebno Indiju, a proizvodnja će se odvijati u fabrici u Čenaju. Prodajna cijena prvih modela biće 250 hiljada rupija, odnosno nešto manje od 3.500 eura.

Eco navodi da će direkcija Renaulta početkom naredne godine odlučiti da li će novu liniju vozila plasirati i na evropsko tržište i po kojim cijenama, koje će svakako biti više, prilagođene standardu lokalnog stanovništva.

Novi jeftini modeli, koji će se pridružiti postojećem automobilu Dacia biće razvijeni kao zajednička platforma Renaulta i Nissana. Isti izvor podsjeća da Dacia bilježi najveće stope rasta u Evropi u poređenju s ostalim Renaultovim brendovima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *