Predstavnici A2A napustili sjednicu

Dodajte komentar

Prema nezvaničnim saznanjima „Dana”, skupština akcionara Rudnika uglja prekinuta je juče nakon što su je predstavnici A2A napustili zbog nepreciznog dnevnog reda.

Iz izvora bliskih kompaniji saznajemo da predstavnicima A2A nije odgovaralo da se raspravlja o reorganizaciji Termoelektrane i Rudnika uglja.

Skupština akcionara odložena je zbog nedostatka kvoruma. Odbor direktora na prvoj narednoj sjednici donijeće odluku o sazivanju vanredne skupštine akcionara, saopšteno je iz Rudnika uglja.

Predstavnici A2A, u čijem je vlasništvu skoro 40 odsto akcija Rudnika, prema nezvaničnim saznanjima, insistirali su na preciznijoj informaciji u vezi sa izvještajem nezavisnog revizora „Diloit” od 17. oktobra ove godine u odnosu na finansijske iskaze društva za 2013. i izvještaj iste revizorske kuće od 9. maja ove godine. Italijanima je zasmetalo to što se na dnevnom redu našlo razmatranje uloge, prava i obaveza Rudnika uglja u vezi sa pozivom EPCG za javno nadmetanje za nabavku usluga tehničkog, pravnog i ekonomsko-finansijskog savjetovanja vezano za reorganizaciju Termoelektrane i Rudnika. Italijani žele da o tome raspravlja bord direktora.

Sjednici su prisustvovali manjinski akcionari, predstavnici 31 odsto državnog kapitala i Aco Đukanović, koji je vlasnik 11 odsto akcija Rudnika.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *