Mađarski Viz Er polijeće iz Niša

Mađarska niskotarifna avio-kompanija Viz Er počeće da saobraća sa niškog aerodroma “Konstantin Veliki”, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je da će detalje o početku letjenja tog loukostera iz Niša objaviti danas potpredsjednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Mihajlovićeva će se tim povodom obratiti javnosti u Vladi Srbije, zajedno sa gradonačelnikom Niša Zoranom Perišićem i izvršnim potpredsjednikom “Viz era” Džonom Stivensonom.

Viz Er je iz Srbije do sada letio sa beogradskog aerodroma “Nikola Tesla”, ali su odlučili da smanje broj destinacija i letova zbog povećanja aerodromskih taksi.

Još se ne zna da li će Viz Er cjelokupan saobraćaj preusmjeriti na Niš ili će ostati da leti i sa beogradskog aerodroma.

Niški aerodrom objavio je prošle nedelje da će od 1. januara 2015. godini smanjiti cijenu putničkog servisa sa 14 na svega jedan euro, kako bi privukao aviokompanije da lete iz tog grada.

Check Also

Švajcarski planinski trezor za čuvanje bogatstva

Švajcarska, nadaleko poznata kao bastion diskretnog, sigurnog bankarstva, uskoro će svjetskim bogatašima ponuditi još jedan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *