Istraga protiv uprava Čelika i Zete zbog namještanja utakmica

Dodajte komentar

Više državno tužilaštvo otvorilo je, po nalogu inspektora UEFA, istragu protiv fudbalskih klubova Čelik i Zeta zbog sumnje da su učestvovali u namještaju utakmica i tako ostvarili nelegalnu dobit višu od milion eura, piše Dan.

Kako je potvrđeno tom podgoričkom listu, tužilaštvo je dobilo dokumentaciju od UEFA, a u Crnoj Gori su nedavno boravili međunarodni inspektori koji istražuju namještanje fudbalskih mečeva.

Prema navodima Dana, tužilaštvo je u okviru istrage već saslušalo nekoliko svjedoka. Fudbalski klub Čelik se, kako se navodi, dovodi u vezu sa namještanjem mečeva u evropsklim takmičenjima, dok je Fudbalski klub Zeta odigrala nekoliko sumnljivih mečeva u domaćem prvenstvu.

Na pitanje Dana da im saopšte imena osoba koje istražuju, tužilaštvo je saopštilo da u cilju dalje istrage ne mogu da otkrivaju detalje.

„Inspektori UEFA došli su do saznanja da je Fudbalski klub Čelik u poslednje tri godine odigrao špest sumljivih mečeva u Evropi. Pod posebnom lupom je bilo ovogodišnje izdanje Čelika protiv slovenačkog Kopra, kada su dva meča izgubili rezultatom 9:0“, potvrđeno je iz tužilaštva

Dokumentacija je, kako se dodaje, proslijeđena Višem tužilaštvu, kao i video snimci sa tog meča i izjave nekih osoba koje su saslušane u Nionu, gdje je sjedište UEFA.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *