Tivat: Prodaje se hotel Mimoza

Dodajte komentar

HTP “Mimoza AD Tivat” je našla investitora kome će prodati hotel “Mimozu” u centru grada. Prema informacijama iz menadžmenta od prodaje najstarijeg tivatskog hotela očekuju između pet i osam miliona eura. Sa tim sredstvima bi pokušali da pokriju kreditna zaduženja za rekonstrukciju hotela Pine i izađu iz dugova. 

Posao međutim još nije okončan jer odluku o prodaji najstarijeg tivatskog hotelskog objekta treba da odobri skupština akcionara koja je zakazana za 22. decembar, prenosi Radio Tivat.

Prema nezvaničnim saznanjima novi vlasnik najatraktivnije lokacije u Boki je arapski investitor, sa kojim je “Mimoza” dugo u pregovorima iako u menadžmentu ne žele da istaknu ime partnera sa kojim su u pregovorima. Iz dotrajalog hotela radnici ovih dana iznose mobilijar.

Vremešnom hotelu starom šest decenija odavno je predstojala rekonstrukciju u koju se do sada nijesu upuštali većinski vlasnici tivatskog hotelijera. Kapaciteti hotela su dotrajali, a “Mimoza” je dio kapaciteta najstarijeg tivatskog hotelskog objekta prije par godina iznajmila tivatskom Fakultetu za mediteranske poslovne studije.

Prema odluci Ministarstva održivog razvoja i turizma HTP “Mimoza” bila je u obavezi da dovede nivo turističke usluge u hotelu na veći nivo. Pošto to nije uradila morala je da plaća značajno veće takse zbog zauzimanja atraktivne lokacije.

Većinski vlasnici HTP “Mimoza”, Đorđije Nicović i Veselin Barović prema nezvaničnim saznanjima prodaju hotel “Mimozu” kako bi ublažili finansijske poljedice nedavne rekonstrukcije garni hotela “Pine” i krenuli u renoviranje hotela “Kamelija” u Donjoj Lastvi. Oni su vlasnici 83 odsto akcija, a ostali dio akcija posjeduju manjinski akcionari.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *